Elköltöztünk!

2014.08.06. 13:47

Az új oldalunkat itt találod: www.nemetelet.hu!

Rosszul élsz? Ááá,dehogy!

2014.07.04. 20:17

Rossz a helyzet Magyarországon?

Sokszor gondoltam úgy az elmúlt években, hogy igen... és mostanában sokszor elgondolkozom, hogy "Tényleg"?!

Liebster Award díj

2014.07.04. 17:16

Liebster Award díjat kaptam!

 A héten megkaptam a Liebster Award díjat – kétszer is! Nagyon-nagyon örülök neki, és ezúton is szeretném megköszönni ezt a díjat, annak a két bloggernek, aki gondolt rám, és érdemesnek tartotta az oldalamat erre:

Tapasztalat NRW-ből  

Én mindig kíváncsi voltam, hogy milyen lehet más országokban az óvoda, bölcsőde, jobb-e, rosszabb-e, egyáltalán, más-e, mint otthon, Magyarországon. És most már tudom, hogy ilyen, nem annyira messzi országban, mint Németország, jelentősek a különbségek. Jobb? Rosszabb? Ízlés kérdése… Mindenesetre más.

A legtöbben minél gyorsabban szeretnénk megtanulni egy idegen nyelvet, és úgy, hogy lehetőleg minél előbb használni is tudjuk.

Hogyan tanultam meg angolul egy hónap alatt beszélni?

 Tudom… ez így nem a teljes igazság, de az tény, hogy amikor Amerikába akartam menni aupairkedni az első körben kudarcot vallottam az angol teszten, egy hónappal később viszont mindenki legnagyobb meglepetésére jóval többet tudtam, mint amennyi kellett volna! Nem… nem jártam magántanárhoz éjjel-nappal…

Németországi munka! Hol könnyű elhelyezkedni?

Már írtam arról, hogy melyik szakmában mennyit lehet keresni, hogy hol kezdjünk hozzá az álláskereséshez. Bár a Statiszta adatai alapján Németországban a 2. legkisebb a munkanélküliség aránya, csak Ausztria előzi meg, az egyes régiók között nagy különbségek vannak.

Sok érv szól Németország mellett és ellen. És az egyes tartományok, városok között is nagy lehet a különbség. Én most a saját tapasztalatomat szeretném összefoglalni.

 

Akár nyaralsz Németországban, akár rövidebb-hosszabb ideig itt élsz, dolgozol, fontos lehet (remélem nem lesz) számodra az alábbi információ!

Mit kell tenni Németországban karambol esetén?!

Sok minden teljesen úgy működik itt is, mint Magyarországon, de azért vannak különbségek.

tovább ->

Hány szó kell a nyelvtudáshoz?

Nagymértékben függ attól, hogy mire szeretnéd használni és hogy melyik nyelvet. Más szókincs kell annak, aki csak szeretné az utazásai során valahogy elmondani, hogy 2 buszjegyet kér, mint annak, aki mondjuk az adott országban szeretne tanulni.

tovább ->

Ha Németország lenne a hazád…

Gondolkoztál már el azon, hogy mennyivel keresnél többet, hány évvel élnél tovább, mennyivel több szabadidőd lenne, ha más ország lenne a hazád, mint amelyikben most élsz? Jobb élni Németországban? Vagy Ausztriában? Esetleg Angliában? És mi a helyzet mondjuk Etiópiával?

Most választ kaphatsz a kérdéseidre.

tovább ->